Faciliteiten

Sauna Sanarium

Sauna Sanarium is een sauna met een lagere temperatuur en een hogere luchtvochtigheid.
Het Sanarium is de nieuwste trend op saunagebied, de uit hout opgetrokken cabine heeft een aangename temperatuur van ca 60°C maar ook een hogere luchtvochtigheidsgraad. Voor iedereen die de sauna te heet vindt en het stoombad te vochtig is het Sanarium een uitkomst.
Temperatuur: 60°C, Luchtvochtigheid: 40%, saunatijd: 10 - 15 min.

Image

Sauna Löyly

Sauna Löyly is onze gewone droge sauna met een temperatuur tussen 80° en 90°C. Jaren geleden ontdekten de Finnen het opgietritueel Löyly voor optimaal saunagenot. De gevoelstemperatuur in een sauna stijgt als er water op de hete stenen wordt gegoten. De luchtvochtigheid neemt toe en de warmtedeeltjes in de lucht slaan neer op de huid waardoor het zweten wordt bevorderd.
Tijdens een thema opgieting worden er water en etherische oliën op de saunakachel gegoten. Vervolgens geeft de saunameester een wappersessie met de handdoek, waardoor een behaaglijk gevoel ontstaat. Werkelijk een sensatie voor lichaam en geest.
Temperatuur: 90°C, Luchtvochtigheid: 10%, saunatijd: 10 - 15 min.

Image

Sauna Kelo

De kelocabine op ons dakterras bestaat uit boomstammen van ruim 300 jaar oud die boven op elkaar worden gestapeld. De verweringsstructuur van de kelostam bestaat uit een binnenkant van keihard hout. De buitenrand van 2 cm dik heeft een zachte bovenlaag, die uitermate geschikt is voor een milde afgifte van warmte, dit zorgt voor een bijzonder klimaat.
Temperatuur: 95°C, Luchtvochtigheid: 10%, saunatijd: 10 - 15 min.

Image

Ijshut

Afkoelen na 'n saunabeurt is héél belangrijk. Veel Finnen springen en rollen in de sneeuw en rennen dan terug naar de sauna. Kom rustig weer op temperatuur in onze ijshut.

Image

Turks stoombad of hammam

De hammam is een weldaad voor neus en luchtwegen. Net als de sauna een vorm van relaxen in combinatie met lichaamsreiniging. Het opent de poriën, reinigt de huid, stimuleert de bloedsomloop en voert afvalstoffen uit het lichaam. Verrijkt met eucamenthol is het stoombad een verfrissende ervaring met heilzame uitwerking. Het stoombad is supervochtig en veel minder heet dan de sauna.
Ideaal voor mensen die minder goed kunnen zweten. De eucamenthol die is toegevoegd aan de hammam is een verfrissende mix van eucalyptus en pepermunt. Eucalyptus heeft een zeer positieve werking op de luchtwegen en is aan te raden bij griep of verkoudheden. Werkt verzachtend bij reumatische pijnen. Verhoogt het concentratievermogen en ondersteunt het logisch denken. Munt daarentegen heeft een verfrissende en verkwikkende werking op de geest en huid. Het activeert de creativiteit en inspireert tot vrolijkheid.
Hier worden dagelijks scrubsessies gegeven. Op een amusante wijze geef je je huid een flinke oppepper.

Image

Voetbaden

Voetbaden zijn een weldaad, niet alleen voor de voeten, maar voor het hele lichaam. Behalve reinigen en weken kan een voetbad meer doen: desinfecteren, ontspannen, ontstekingen remmen, de stofwisseling stimuleren, helpen om op temperatuur te komen en het transpireren alvast te stimuleren.

Image

Belevingsdouche

Neem een douche in onze belevingsdouche. Laat alle stress wegspoelen, neem hiervoor de nodige tijd om te genieten.
Je ervaart kille mistige nachten tot zwoele tropische regens. Kortom, een leuke beleving om even aan de realiteit te ontsnappen.

Image

Zwembad

Ons buitenzwembad op het dakterras van 10x4m zorgt niet enkel en alleen voor gezelligheid en sfeer, maar ook voor rust en relaxatie.
In het zwembad drijven of zwemmen heeft een positief effect op onze gezondheid. Drijven in een zwembad zorgt voor volledige ontspanning van uw spiergroepen zodat pijnlijke spieren en gewrichten ontspannen kunnen worden. Wanneer je zwemt worden vele spieren tegelijkertijd gebruikt zonder deze te overbelasten. Er is ook een ruime zitbank voorzien waar zachte bubbels je helemaal ontspannen.

Image

Dakterras

De ideale plaats om af te koelen. De warmte die je hebt opgeslagen (hoofdzakelijk in je huid) kan je door een goede afkoeling geleidelijk weer kwijtraken. Neem rustig een hap frisse buitenlucht. Dit is nodig om je longen en slijmvliezen af te koelen. Het dakterras is voorzien van comfortabele ligstoelen en is volledig afgeschermd zodat zonnen geen probleem is.

Image

Garra Rufa

Een Fishpeeling in onze Footspa .. het Garra Rufa effect.

De behandelingen met de Garra Rufa visjes zijn een belevenis op zich. Al vele malen is de werking van de behandeling voor diverse huidaandoeningen aangetoond. Daarnaast is het natuurlijk ook een bijzondere ervaring die nu voor iedereen uit te proberen is.

Ook als je niets mankeert, voor de ontspanning of voor het plezier, is het een exclusieve natuurlijke ervaring je te laten verwennen door de Garra Rufa visjes in onze footspa.

Het is een zeer natuurlijke vorm van peelen. De vissen zitten bij ons in een bad met een temperatuur van rond de dertig graden. Zodra je erin gaat zitten, komen ze op je voeten en beginnen ze je dode huidcellen op te eten. Later nestelen ze zich ook op je benen . Honderden Garra Rufa visjes (of knabbelvisjes) knabbelen de overtollige dode huidcellen (schilfertjes) van de opperhuid weg zodat er een mooie gladde huid overblijft.

Het knabbelen is meer een soort sabbelen dat als zeer aangenaam ervaren wordt. De visjes kennen hun oorsprong in Turkije alwaar ze ook ingezet worden in kuuroorden voor huidaandoeningen. De Garra Rufa is een exotische vissensoort, zo’n 5cm lang, die tussen Turkije en Irak in warmwaterbronnen leeft.

Image

Lounge

Wij ontvangen je graag in onze sfeervolle en rustgevende lounge. Met zachte muziek op de achtergrond kun je je heerlijk ontspannen.

Er zijn gezellige zithoeken gecreëerd tegenover de bar en rondom de openhaard. Er is een ruime keuze tijdschriften en dagbladen voor het ultieme rustmoment.

Image

Stille rustruimte

Voor de echte genieters hebben we een aparte stille rustruimte. Heerlijke comfortabele zetels zorgen ervoor dat je rustig kan wegdromen.

Image

Het sauna-opgietritueel

Het opgietritueel is ultiem relaxen in een geurige hitte.

Een oeroude, gezonde gewoonte die alles te maken heeft met rust en natuur. Het opgieten van de sauna is de jongste jaren uitgegroeid tot een prachtig ritueel dat ervoor moet zorgen dat je nog meer geniet van je bezoek aan de sauna.

Het opgieten van de kolenkachel met aromatische vloeistoffen is een echt evenement. Deze hitteopstootjes zijn precies wat je nodig hebt om nog beter te relaxen. Er worden aan de gasten tijdens de opgietrituelen ook ijsblokjes of stukjes fruit aangeboden. Een heerlijke verfrissing!

Image

Boek je afspraak vandaag

Plan vandaag nog je afspraak voor je volgende behandeling.

Afspraak Plannen